HOME

 NIEUWS
Nieuws
Agenda
Nieuwsbrieven

 ZOEKEN
Archievenoverzicht
Doorzoek de bronnen
Via archieven.nl
Kranten
Beeldbank
Bibliotheek

 ORGANISATIE
Adresgegevens
Werkgebied
Bestuur, medewerkers
Beleidsstukken
Jaarstukken

 DIENSTVERLENING
Reserveren stukken

 LOKALE HISTORIE

 COLLECTIE DEYS
In de bibliotheek
In de beeldbank

 KROMME RIJN
   SYMPOSIUM


 VRIEND WORDEN?

 LINKS
Zoeken in de beeldbank

Het RHC Zuidoost Utrecht beheert collecties afbeeldingen van alle plaatsen in het zuidoosten van de provincie Utrecht. Deze afbeeldingen zijn per plaats of gemeente ondergebracht in een zogenaamde Topografisch-Historische Atlas (THA).

In een THA zitten verschillende soorten afbeeldingen, zoals foto’s, prentbriefkaarten, dia’s, plattegronden en andere kaarten, tekeningen, prenten en affiches.
De bedoeling is om al dit beeldmateriaal te digitaliseren en beschrijven, zodat het in de beeldbank kan worden geplaatst. Omdat dat veel tijd en geld kost, zal dat heel geleidelijk gaan.

De beeldbank is gestart in april 2012 met het grootste deel van de THA Maarn en een klein deel van de THA Houten. Sinds eind 2014 wordt regelmatig nieuw beeldmateriaal toegevoegd.

Op dit moment (najaar 2022) vindt u in de beeldbank 30127 afbeeldingen, van Driebergen-Rijsenburg (1856x), van Houten (incl. 't Goy), Schalkwijk en Tull en ’t Waal (9157x), van Maarn en Maarsbergen (2837x), van Doorn (1449x), van Cothen (569x), van Langbroek (551x), van Bunnik, Odijk en Werkhoven (2587x), van Rhenen (2278x) en van Wijk bij Duurstede (6976x).
Zodra de beeldbank wordt uitgebreid, volgt er een nieuwsbericht op de homepage. Via onze RSS-feed kunt U hiervan automatisch op de hoogte gebracht worden.

U bent natuurlijk altijd welkom op de studiezaal van het RHC in Wijk bij Duurstede om het vele nog niet op internet gepubliceerde beeldmateriaal te komen bekijken.

U heeft de mogelijkheid om op meerdere trefwoorden te zoeken. Een eenvoudig zoekmethode is alleen het eerste veld Vrij zoeken te vullen met een term (eventueel met wildcards). Er wordt dan door alle gegevens heen op deze term gezocht. Met de term Houten komen dan de treffers uit de plaats Houten te voorschijn maar ook een houten bankje elders. Daarnaast kunt u een specifieke periode, plaats, een adres, maker of uitgever opgeven. Hiermee beperkt u uw zoekresultaten.
Via het zogenaamde kruimelpad (op elke pagina bovenaan zichtbaar direct onder het RHC Logo) kunt u terug navigeren.

Mocht u steeds de melding krijgen "zoekvraag duurt te lang" dan kunt u dit verhelpen door collecties.rhczuidoostutrecht.nl toe te voegen aan vertrouwde sites voor cookies. Maar via de alternatieve link is zoeken ook mogelijk.

 Handleiding Overzicht THA’s Gebruik en disclaimer