HOME

 NIEUWS
Nieuws
Agenda
Nieuwsbrieven

 ZOEKEN
Archievenoverzicht
Doorzoek de bronnen
Via archieven.nl
Kranten
Beeldbank
Bibliotheek

 ORGANISATIE
Adresgegevens
Werkgebied
Bestuur, medewerkers
Beleidsstukken
Jaarstukken

 DIENSTVERLENING
Reserveren stukken

 LOKALE HISTORIE

 COLLECTIE DEYS
In de bibliotheek
In de beeldbank

 KROMME RIJN
   SYMPOSIUM


 VRIEND WORDEN?

 LINKS
Zoekpagina in archieven en inventarissen


Uw zoekacties: G. van Woudenberg, boer/imker te Leersum

315 G. van Woudenberg, boer/imker te Leersum

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
Op 19 januari 1988 overleed de heer G. van Woudenberg te Leersum op 93-jarige leeftijd. "Met weemoed namen zijn bijenvrienden zaterdag 23 januari afscheid van hem op de oude begraafplaats te Leersum. Bijna 70 jaar was hij lid van de bijenvereniging in Leersum en 34 jaar was hij de voorzitter. Juist in de week van zijn overlijden zou hem de vergulde verenigingsspeld worden uitgereikt door de Vereniging tot Bevordering der Bijenteelt in Nederland." Zo schreef bestuur en leden van de bijenvereniging Leersum e.o. in een In Memoriam. Van Woudenberg is geboren op 26 april 1894 te Leersum. In 1918 werd hij lid van de Vereniging tot Bevordering van de Bijenteelt, afdeling Leersum. Van deze vereniging is hij van 1939-1974 voorzitter geweest. Jarenlang had hij tachtig tot honderd bijenkasten en korven. Zijn boerderij stond aan de Kerkweg 6. Die is afgebroken en heeft plaats gemaakt voor een nieuwe woonwijk en het winkelcentrum Honingraat, waar de straatnamen Bijenlaan, Imkerlaan en Nectarweide nog herinneren aan de oude imkerij.
Gijsbertus van Woudenberg trouwde 11 mei 1927 met Grietje Geefshuysen (1901-1959). Zij kregen drie kinderen: Marinus Johannes (1928), Willem (1929-2001) en Dirkje (1930). In 1963 hertrouwde Gijsbertus met Jannigje van Eyck (ovl. 1992). In Vanaf 1987 is Gijsbertus verpleegd in het Zonnehuis te Doorn. Hier is hij 5 maanden later overleden.
Op 30 oktober 2008 is het archief van deze landbouwer en bijenhouder overgedragen aan het Regionaal Historisch Centrum Zuidoost Utrecht (RHC ZOU) te Wijk bij Duurstede door dhr. J. van der Valk die het had gekocht van de Leersumse verzamelaar H. van Brenk.
Stukken uit dit archief kunnen worden aangevraagd door vermelding van de naam van het archief en het archiefbeheersnummer tussen ronde haken:
- Archief G. van Woudenberg, boer/imker te Leersum, 1939-1975 (315 )
- Het of (de) inventarisnummer(s) van de stukken.
Inventaris

Kenmerken

Datering:
1939-1975
Plaatsnaam:
Leersum
Omvang:
0,12
Openbaarheid:
Beperkt openbaar
Herkomst:
Particulier
Auteur:
H.J. Postema
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 315 G. van Woudenberg, boer/imker te Leersum 1939-1975
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 315