HOME

 NIEUWS
Nieuws
Agenda
Nieuwsbrieven

 ZOEKEN
Archievenoverzicht
Doorzoek de bronnen
Via archieven.nl
Kranten
Beeldbank
Bibliotheek

 ORGANISATIE
Adresgegevens
Werkgebied
Bestuur, medewerkers
Beleidsstukken
Jaarstukken

 DIENSTVERLENING
Reserveren stukken

 LOKALE HISTORIE

 COLLECTIE DEYS
In de bibliotheek
In de beeldbank

 KROMME RIJN
   SYMPOSIUM


 VRIEND WORDEN?

 LINKS
Zoekpagina in archieven en inventarissen


Uw zoekacties: Stichting Creativiteit-Centrum Doorn

259 Stichting Creativiteit-Centrum Doorn

Zoek in deze inventaris
>
Zoektermen

Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken:

  • Een ? (vraagteken) vervangt een letter
  • Een * (sterretje) vervangt een aantal letters
  • Door een $ (dollarteken) voor een zoekterm te zetten, zoekt u naar woorden die op elkaar lijken.

Meer zoektips vindt u hier.

beacon
 
 
Inleiding
De stichting Creativiteit-Centrum Doorn werd opgericht in 1968. De stichting kwam voort uit de Actie Jeugdwerk, een initiatief van een klein aantal particulieren om vormen van handvaardigheid als zinvolle vrijetijdsbesteding aan te bieden aan de Doornse jeugd. Dit initiatief sloeg dermate aan dat besloten werd tot de vorming van de stichting Creatief-Centrum Doorn, waarbij men ook volwassenen wilde bereiken. De stichting had ten doel de bevordering van de creativiteit, onder deskundige leiding, van de inwoners van Doorn en omliggende gemeenten. Dit deed zij door cursussen en workshops. De stichtingsvorm maakte het tevens mogelijk om subsidie aan te vragen bij de gemeente, provincie en landelijke organisaties. De stichting ademde met haar doelstelling enigszins de geest van de jaren zestig en zeventig, waarin creativiteit, zelfontplooiing en zelfexpressie hoog aangeschreven stonden. Aanvankelijk vonden de cursussen handvaardigheid en andere creatieve werkvormen als schilderen en tekenen plaats in een loods van een particulier. Later verhuisde men naar het, door de gemeente overgenomen jeugdgebouw achter Drift 80. De lotgevallen van de stichting zijn zeker voor wat betreft de tweede helft van de jaren zeventig zeer onduidelijk. Naar alle waarschijnlijkheid is de stichting toen opgeheven. In de gemeentelijke informatiegidsen vanaf 1980 komt de stichting in ieder geval niet meer voor.
Het archief is niet compleet. De archiefstukken beslaan hoofdzakelijk de periode 1967-1972. Bovendien zijn er wat de bestuursstukken betreft (b.v. de notulen) grote hiaten. Dat geldt ook voor de financiƫle stukken (b.v. de rekeningen) die grotendeels ontbreken. Het is dus zeer wel mogelijk dat er in een later stadium alsnog stukken zullen opduiken. Na bewerking bedraagt de omvang 0,1 m1.
Het archief is volledig openbaar.
Stukken uit dit archief kunnen worden aangevraagd door vermelding van de naam van het archief en het archiefbeheersnummer tussen ronde haken en wel als volgt: - Stichting Creativiteit-Centrum Doorn (259); - het (of de) inventarisnummer(s) van de stukken.
Inventaris

Kenmerken

Datering:
1967-1976
Plaatsnaam:
Doorn
Omvang:
0,10
Openbaarheid:
Geheel openbaar
Herkomst:
Particulier
Auteur:
D. Ruiter
Citeerinstructie:
Bij het citeren in annotatie en verantwoording dient het archief tenminste eenmaal volledig en zonder afkortingen te worden vermeld. Daarna kan worden volstaan met verkorte aanhaling.
VOLLEDIG:
Regionaal Archief Zuid-Utrecht, Wijk bij Duurstede. Toegang 259 Stichting Creativiteit-Centrum Doorn 1967-1976
VERKORT:
NL-WbdRAZU. 259
Gevonden archiefstukken
Uw zoekterm komt voor in de titel en/of de kenmerken van deze archieftoegang.